Gode råd til at spare mere op

Det er altid rart at have en personlig opsparing klar. Både til et eventuelt nødstilfælde hvor du har brug for penge nu og her, men også til andre situationer: For eksempel hvis du ønsker at rejse mere, eller planlægger en større investering senere. Her får du nogle gode og simple tips til at spare mere op.

Hvis du derimod ikke har tid til at spare op, men har brug for penge lige nu og her, så bør du besøge Santander Consumer Bank her.

Gem lidt af din almindelige indkomst

Hvis du får løn, pension, SU, lommepenge eller noget helt andet, så kan det klart anbefales, at du sætter lidt penge til side, hver gang du modtager et beløb. Det kunne for eksempel være mellem 5-10%. Det løber sig hurtigt op til en del, og det kan samlet set blive til meget i længden. - Læs mere

Sådan klarer du dig på SU

Når man er på SU, så er det ikke mange penge, som man har at gøre godt med om måneden. Budgettet er stramt, så man skal hele tiden tænke over, hvad man bruger sine penge på. Der er ikke plads til de store udskejelser eller uventede regninger. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvordan du vil administrere dine penge, men med lidt omtanke kan du klare dig længere på din SU. Mad er en stor del af ens budget, og her er det nemt at spare penge.

For det er dyrt at bestille take away, og kan vælte hele månedens beholdning, hvis du bare gør det to gange om ugen. Det er derfor meget bedre, at handle ind i en discount-kæde – Netto, Aldi, Fakta osv. Her kan du få SU´en til at række meget længere, og hvis du laver større portioner, så har du også til flere dage. Sådan klarer du dig på SU, fordi der er ikke meget tilovers, når de faste udgifter som husleje, varme og el er betalt. Det er også vigtigt, at du finder et sted at bo, som er til at betale. Du skal ikke sætte dig for dyrt, fordi hvis du pludselig står uden tag over hovedet, så kan det nemt komme til at gå udover studiet. - Læs mere