Forbrugslån

Introduktion til forbrugslån

I den moderne verden som vi lever i, kan man ikke komme udenom, at økonomi spiller en stor rolle. Har du ikke en god økonomi, kan det for eksempel være svært at få hverdagen til at hænge sammen med transport, mad og bolig.

Sommetider kommer man stå i en situation, hvor et forbrugslån er den rette vej frem. Dette kan være, hvis du står i akut pengemangel, eller hvis du har brug for penge til at finansiere nogle af de store begivenheder i dit liv.

Inden du optager et lån, er det og vigtigt, at du overvejer, hvilket behov du i realiteten skal opfylde. Det er ikke uvæsentligt, hvor mange penge du vælger at låne. Lånebeløbet påvirker nemlig den pris, som du kommer til at betale for lånet. Derfor er det vigtigt, at dit lånebehov, og det lån, som du rent faktisk optager, stemmer overens.

Har du brug for at låne penge, kan det være en god idé at overveje et forbrugslån. Forbrugslånet er nok et af de mest udbredte lån i Danmark, da du kan bruge pengene til lige netop det, du har lyst til, og der er ikke nogen, der sætter grænser for dig eller blander sig i, hvad du bruger dine penge på. Derfor er lånet også blevet så populært blandt danskerne.

Der er utroligt mange udbydere af forbrugslån, så der er rig mulighed for at finde et sted, hvor du kan ansøge om at få sådan et lån. Forbrugslån kan typisk variere fra helt ned til 100 kroner og helt op til mange, mange tusinde kroner. Du kan sagtens tage forbrugslån på op til 50.000 eller 100.000 kroner, hvis ikke mere. Så der burde være gode chance for at låne lige netop det beløb, du skal bruge. Uanset om du bare skal bruge til lidt shopping i weekenden, eller om du skal bruge mange tusinde kroner til en fest, en ferie eller noget helt tredje, kan du formodentlig klare dig fint med et forbrugslån.

Da der er så mange udbydere af forbrugslån, er det også en rigtig god idé at bruge lidt tid på at undersøge, hvor du kan få lånet billigst, da det ikke er helt uden betydning. Faktisk kan der være mange tusinde kroners forskel på, hvor meget du skal betale for dit lån, alt afhængig hvor du vælger at få lånet henne. Får du lånet et sted, kan det være, du skal betale 1000 kroner for at have dit lån, mens du et andet sted måske skal betale 5000 kroner for at låne selv samme beløb. Så at bruge tid på research kan give rigtig god økonomisk mening.

Find forbrugslån med laveste rente

En af de ting, du blandt andet skal være opmærksom på, når du skal finde dig det bedste forbrugslån, er uden tvivl renterne på lånet. Renten har en afgørende betydning for, hvor meget du skal betale for at have dit lån hos den enkelte låneudbyder. Jo lavere en rente du kan få på dit lån, desto bedre er det, og desto færre penge skal du betale for at have dit lån. Så gå altid efter at finde det lån med den laveste rente.

Hvis du gerne vil finde frem til det bedste forbrugslån på markedet, og du ikke har lyst til manuelt at skulle sidde og sammenligne priser på alle de mange tilbud, kan det være en god idé at lade automatikken klare sagen for dig. Der er mange hjemmesider, der allerede har sammenlignet priserne for dig, så du bare skal sortere efter dine valg og dermed finde frem til det lån, der passer bedst til dine behov. Disse sider gør det både nemt og ikke mindst enkelt at finde frem til måske det billigste sted at tage et godt forbrugslån.

Det er ikke altid, du kan være sikker på, at samtlige låneudbydere på markedet er repræsenteret på disse lister, så det skal du naturligvis være opmærksom på, når du går i gang med at sammenligne priserne på de mange forskellige lån. Men der er rigtig mange repræsenteret, så du er altid sikker på at få et godt overblik over langt de fleste udbydere af lån på markedet. Og da det er nemt at filtrere og finde frem til lige netop de udbydere, der passer til dine behov, kan du nemt finde den bedste mulighed for at låne til lige netop det, du vil.

Lån penge til lige det du drømmer om

En af de mange fordele ved at tage et forbrugslån, når du skal låne penge, er uden tvivl, at du kan låne til lige netop det, du går og drømmer om. Der er ikke nogen grænser for, hvad du kan låne penge til, da der på intet tidspunkt bliver sat nogen rammer fra låneudbyderens side. Der er ikke nogen, der spørger ind til, hvad du skal låne pengene til, når du går i gang med ansøgningen, og når du først har fået pengene ind på din konto, kan du frit bruge dem på lige netop det, du har lyst til. Pengene er ikke reserveret til kun et eller få områder, som hvis du eksempelvis tager et billån eller køber noget på afbetaling.

Du får også gerne pengene ind på din konto i løbet af ganske kort tid, hvis du vælger at låne dine penge hos en af de mange online låneudbydere. Her vil du typisk modtage dine penge inden for 24 timer, men hos nogle enkelte udbydere kan du være så heldig at få pengene sat ind på din konto med det samme via en straksudbetaling. Prøv at forestil dig at have brug for 10.000 kroner for så at modtage dem på din konto få minutter efter?

Det er dog ikke alle udbydere, der kan gøre det så hurtigt, og de fleste lover da også bare at udbetale dem inden for 24 timer på hverdage eller inden for deres åbningstider. Hvis du gerne vil være sikker på at få dine penge hurtigt, kan det være en god idé at tjekke op på udbetalingstiden, inden du vælger at ansøge om et lån. På den måde er du sikker på, at du låner hos en udbyder, der har en straksudbetaling, så du har pengene med det samme på din konto.

Lån penge til lige det du drømmer om

Lån penge til lige det du drømmer om

Beregn dit forbrugslån online

Det smarte ved mange forbrugslån er, at du kan beregne dem direkte online. Der er mange låneudbydere, der har bygget beregnere direkte ind på deres hjemmesider, så du bare skal indtaste lige netop det beløb, du gerne vil låne, og så kan du ellers se alle detaljerne omkring dit lån og nemt beregne, hvad det kommer til at koste dig i afdrag hver måned. Alt sammen står direkte på skærmen foran dig, og du har dermed det fulde overblik over alle de vigtige nøgletal, som er vigtige at kende til, når du skal ud og låne penge, uanset om der bare er tale om et forbrugslån.

Det er ikke alle udbydere, der kan tilbyde denne smarte beregner, men det er langt størstedelen af dem. Så gå efter en af dem, der har en smart beregner på forsiden af hjemmesiden, hvis du vil gøre det nemt for dig selv at beregne dit lån. Du kan også vælge at gøre det direkte fra din mobil eller tablet, hvis du ikke har en PC tæt på dig. Her er det faktisk lige så nemt, hvis ikke nemmere, at regne på dit lån, da du jo altid har din mobil lige ved hånden, og hjemmesiden fungerer nøjagtig på samme måde, som hvis du anvendte en computer.

Det eneste, du bare skal sørge for a have ved hånden, når du skal ansøge om at lån online, er dit NEM-id. Du kan ikke komme til at låne penge online, hvis du ikke har dit NEM-id klar. Det skal du nemlig bruge til at underskrive din låneaftale, og hvis du ikke kan underskrive din låneaftale, bliver det svært at få lånet igennem. Så husk at have et aktivt og fungerende NEM-id lige ved hånden, når du sætter dig til at udfylde en låneansøgning på nettet.

Typiske krav for at kunne få et forbrugslån

Når du skal have dig et forbrugslån, er der som regel en række krav, du skal leve op til, hvis du gerne vil have lånet igennem. Faktisk er det de færreste steder, du kan få et lån, hvis du ikke lever op til disse typiske krav. Så det er altid en god idé at læse kravene igennem hos den enkelte udbyder, inden du går i gang med at udfylde en ansøgning, da du ellers vil have spildt din tid, hvis du ikke lever op til kravene. Det er spild af tid udfylde en ansøgning et sted, hvor du alligevel ikke opfylder kravene – så kan du lige så godt bruge din tid på at ansøge et andet sted.

De typiske krav dækker som udgangspunkt over ting som alder, nationalitet og så videre. Din alder skal som udgangspunkt være minimum 18 år. Men du kan godt være ude for, at der er nogle låneudbydere, der kræver, at du skal være mindst 19, 21 eller 23 år. Så er du kun 18 år, er der en række udbydere, du faktisk ikke kan ansøge om et lån hos, fordi du ikke er gammel nok. Der er dog stadig en del, der godtager ansøgninger fra 18-årige, så det er ikke umuligt at låne penge.

Derudover skal du have en dansk bankkonto, hvor pengene kan blive sat ind på. Det er ikke muligt at få et typisk forbrugslån udbetalt til en udenlandsk konto. Så skal du have en e-mail og et telefonnummer, som udbyderen kan kontakte dig på. Dernæst et fungerende og aktivt NEM-id, som vi har været inde på, og så skal du have et dansk CPR-nummer samt en dansk folkeregisteradresse, og sidst, men ikke mindst, må du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registeret. Og det gælder stort set hos alle udbydere.

Hvad er et forbrugslån?

Som navnet antyder er et forbrugslån en låntype, som retter sig mod forbrug. Forbrug kan være mange ting. De penge, som du låner, er således ikke øremærket til en bestemt post.

Optager du et billån, skal du sandsynligvis bruge pengene på en ny bil. Forbrugslån definition er således mere uklar, end mange andre typer af lån. Du kan nemlig bruge penge på lige det, som du har lyst til.

Et forbrugslån kan både optages i banken og på internettet. Hvis du låner penge online, vil du ikke blive spurgt om, hvad pengene skal bruges til. Det vil sige, at du har fuldstændig frie tøjler, når det gælder brugen af pengene.

Forbrugslån kan eksempelvis bruges til at betale uforudsete udgifter. Det kan være, hvis du pludselig står med en dyr tandlægeregning, eller hvis bilen har brug for at komme på værksted. Men forbrugslån kan også i højere grad bruges til fornøjelse. Eksempelvis i forbindelse med specielle mærkedage eller rejser.

Sammenfattende kan man altså sige, at forbrugslån definition er:

 • Formålet med et forbrugslån er forbrug
 • Forbrugslån kan både optages online og i banken
 • Låner du online, vil du ikke blive spurgt ind til, hvad du skal bruge pengene på

Forbrugslån beregner

Det lån, som du ender med at optage, skal helst passe dig godt. Når du går på jagt efter et lån, er det derfor vigtigt, at du sammenligner lånetilbud flere forskellige udbydere. Det er nemlig gennem sammenligning, at du kan finde frem til hvilket lån, der passer dig bedst.

Beregn forbrugslån på nettet. Ved hjælp af en forbrugslån beregner kan du nemlig blive klogere på, hvad lånet kommer til at koste dig i sidste ende. En beregning som denne kan være praktisk, da det er en dårlig idé at famle i blinde, når det gælder penge og økonomi.

Optager du et lån uden at være klar over, hvor dyrt lånet er, kan det komme til at koste dig dyrt i sidste ende. Dette er en situation, som du helst skal undgå, da et ubetalt lån kan have store konsekvenser for dig og din finansielle situation.

Den rette låneudbyder

Når du skal optage et lån, bør du naturligvis finde den rette låneudbyder. Der er mange udbydere på markedet, og du kan derfor med fordel bruge internettet. Søger du på forbrugslån, kan du med ganske få klik hente lange lister over låneudbydere.

Er du på udkig efter en låneudbyder, kan det være en god idé at læse, hvilke erfaringer andre folk har gjort sig med den pågældende udbyder. På den måde bliver det nemmere for dig at afgøre, hvilken låneudbyder, som du bør ty til.

Sikkerhed hos låneudbyderen

Du skal naturligvis kun låne penge de steder, hvor du føler dig sikker. Det går ikke at låne penge hos en udbyder, hvor beløbet aldrig kommer ind på din konto.

På borger.dk kan du indsætte markering om kreditvarsel. En indsættelse af markering om kreditvarsel i CPR er med til at sikre dig mod identitetsmisbrug. Med en markering om kreditvarsel vil virksomhederne således være ekstra opmærksomme, når det gælder kontrol af identitet.

Virksomheder med berettiget interesse kan nemlig få besked fra CPR, hvis en kunde har en markering om kreditvarsel. På den måde kan identitetsmisbrug forhindres i nogle tilfælde, hvor det vil være relevant at give afslag på lån.

Billige forbrugslån

Når du skal optage et forbrugslån, er det i langt de fleste tilfælde mest fordelagtigt at gå efter et billigt lån. De billige forbrugslån er nemlig dem, hvor du i sidste ende betaler færrest penge.

Alle mennesker vil naturligvis gerne optage deres lån så billigt som muligt. Det kan dog være en rodet affære at finde rundt i de mange lån. Skal du optage et lån anbefales det derfor, at du indhenter lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere.

Det er gratis at ansøge om lån, og det tager forholdsvis kort tid. Dette er altså en tid, som er godt givet ud, hvis du gerne vil have fat i de billige forbrugslån. Når du skal ansøge om lån, skal du blot udfylde ganske få oplysninger og derefter verificere din identitet ved hjælp af dit NemID.

Som minimum anbefales det, at du indhenter lånetilbud fra tre forskellige låneudbydere, når du skal optage et kviklån. Dog kan det godt betale sig at lede i længere tid, hvis du vil finde frem til det billigste forbrugslån.

Låneprocessen

Når du skal optage et forbrugslån, skal du ikke være bange for at ansøge hos flere forskellige låneudbydere. Det er nemlig gratis at indhente lånetilbud, og det er kun gennem lånetilbuddene, du kan blive klogere. På den måde kan du nemlig se, hvor det bedst kan betale sig at låne penge.

Skal du sende en låneansøgning afsted kræver det, at du udfylder en formular. Dette er typisk nogle personlige oplysninger, som du skal indtaste, hvorefter du skal verificere din identitet ved hjælp af dit NemID.

I et ansøgningsskema skal du typisk udfylde:

 • Navn
 • Alder
 • Adresse
 • CPR-nummer
 • Indkomst
 • Registrering i RKI

Efter at du har sendt din ansøgning afsted, kan du forvente at vide, om du er blevet godkendt eller afvist inden for få timer. Svartiden afhænger naturligvis af hvilken lånudbyder, du har valgt. Ifølge loven skal der herefter gå 48 timer, før pengene kan blive udbetalt.

Denne 48-timers tænkepause er lavet som en sikkerhedsforanstaltning for kunderne. Meningen er nemlig at eliminere eventuelle impulskøb, som du vil fortryde dagen efter.

De årlige omkostninger i procent

Selvom du har indhentet lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere, kan det godt være svært at gennemskue, hvilket lån, der i virkeligheden er billigst. Skal du undersøge hvor meget et lån kommer til at koste dig, bliver du nemlig nødt til at kigge på både renter og gebyrer.

Står du over for to lån, hvor det ene lån har høje renter og lave gebyrer, og det andet lån har lave renter og høje gebyrer, kan det være svært at regne ud hvilket lån, der er billigst i sidste ende. Det er her de årlige omkostninger i procent kommer ind i billedet.

De årlige omkostninger i procent er ofte kendt under navnet ÅOP. ÅOP er således et tal, som viser dig, hvor mange omkostninger du kan forvente at betale i procent af lånet. Dette tal viser omkostningerne for ét år. Er løbetiden på dit lån kortere end et år, skal du således huske at tage højde for dette i dine beregninger.

Sammenlign lånetilbud

Da ÅOP er et udtryk for de samlede omkostninger er både renter og gebyrer medregnet i dette tal. Dette er en fordel, hvis du skal sammenligne flere forskellige lån, hvor renter og gebyrer varierer i høj grad. Når du skal sammenligne lån ved hjælp af ÅOP, er det dog vigtigt at holde for øje, at løbetiden og lånebeløbet skal være ens.

Skal du sammenligne lån ved hjælp af ÅOP, bør du huske på:

 • Løbetiden ved de forskellige lån skal være identisk
 • Lånebeløbet ved de forskellige lån skal være identisk

Hvis de lån, som du sammenligner, opfylder ovenstående krav, vil det billigste lån være det med den laveste ÅOP.

Inden du optager et lån, er det dog vigtigt, at du læser hele lånekontrakten igennem. Der findes nemlig lån, hvor renter og gebyrer stiger voldsomt, hvis du ikke betaler lånet tilbage til tiden. Et lån som dette kan ende med at koste dig dyrt, selvom det har en lav ÅOP.

Lån penge online uden sikkerhed

Når du optager et forbrugslån online, er der ikke krav om, at du skal stille sikkerhed. At stille sikkerhed betyder, at du sætter nogle af dine værdifulde genstande i pant for lånet. Kan du ikke betale lånet tilbage, vil disse genstande således blive indkrævet, så pengeinstituttet kan få de manglende penge.

At optage lån uden sikkerhed, har naturligvis en indvirkning på lånene. Først og fremmest er den manglende sikkerhed én af grundene til, at det er så hurtigt at låne penge online. Når du ikke skal stille sikkerhed, skal der nemlig heller ikke bruges tid på at værdisætte genstande.

For det andet kan den manglende sikkerhed især være en fordel for de unge låneoptagere. Det er nemlig de færreste, som ejer et stort hus og en dyr bil, når de er studerende eller lige er kommet på arbejdsmarkedet. På den måde kan folk, som ikke ejer dyre genstande også komme til at låne penge.

Den lidt mere negative side af sagen er, at den manglende sikkerhed gør, at renter og gebyrer på de online lån stiger. Når man låner online, er der nemlig stadig folk, som ikke betaler deres lån tilbage.

De manglende penge skal låneudbyderne modtage på den ene eller anden måde for at drive en rentabel forretning. Dette udmunder sig således i højere renter og gebyrer. Derfor er det typisk dyrere at låne penge online end i banken.

Kan du ikke tilbagebetale et lån uden sikkerhed, betyder det ligeledes, at du kan risikere at blive registreret som dårlig betaler. En registrering i Debitor registret eller hos RKI kan have store konsekvenser næste gang, du vil låne penge.

Herunder kan du læse nogle typisk karakteristika ved de online lån uden sikkerhed:

 • Låneprocessen går meget stærkt
 • Folk uden værdifulde genstande får større mulighed for at låne penge
 • Renter og gebyrer er højere
 • Misligholder du dit lån, bliver du sandsynligvis registreret som dårlig betaler

Forbrugslån RKI ingen hindring

Låneudbyderne kan registrere dig som dårlig betaler, hvis du ikke betaler dit lån tilbage til tiden. Dette register bliver således brugt af låneudbyderne, så de kan sikre sig, at de ikke låner penge ud til folk, hvor chancen for tilbagebetaling er minimal.

Er du registreret i RKI som dårlig betaler, kan det godt blive svært for dig at få lov til at låne penge. Langt de fleste låneudbydere har nemlig et krav om, at du ikke må stå i et register som dette, hvis du vil låne. Står du i en situation, hvor du er registreret som dårlig betaler, er der dog flere muligheder for dig:

 1. Vent 5 år til din registrering udløber
 2. Betal din gæld tilbage

Låneudbyderne låner ikke penge ud til folk, som er registreret som dårlige betalere. Derfor er overstående de to muligheder du har, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at optage et lån.

En registrering i RKI løber kun over 5 år. Har du optaget et lån, som har ført til en registrering i RKI, kan du således vente 5 år på, at din registrering udløber.

Har du ikke tålmodighed til at vente 5 år, kan du annullere din registrering på en anden måde. Du kan nemlig betale din gæld tilbage. Når du har betalt din gæld, vil du ikke længere være registreret som dårlig betaler. Herefter står det dig frit for at optage et forbrugslån.

Hvem kan optage forbrugslån?

Låneudbyderne er naturligvis kun interesserede i at låne penge ud til folk, som har mulighed for at betale tilbage. Derfor er der visse krav til dig som låneoptager. Disse krav er naturligvis også med til at beskytte dig som kunde.

Hvis du opfylder kravene, er der nemlig større chance for, at du kan betale dit lån tilbage. Dermed stifter du ikke gæld, og du risikerer ikke at blive registreret som dårlig betaler.

Fem typiske krav til låntageren

 1. Alderskravet – For at kunne optage et forbrugslån skal du som minimum være fyldt 18 år. Er du fyldt 18, er der dog ingen garanti for, at du opfylder alderskravet for alle lån på markedet. Der er nemlig også nogle lån, som man først kan optage, når man er 21 eller 23 år.
 2. NemID – Skal du optage et forbrugslån, kræver det, at du kan verificere din identitet ved hjælp af NemID. Verificering ved hjælp af NemID er en af grundene til, at låneprocessen online er så hurtig.
 3. Ingen registrering i RKI – Som nævnt ovenover er det vigtigt, at du ikke er registreret i RKI, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at låne penge. En registrering i RKI udløber efter 5 år. Vil du udskrives af registreret, har du ligeledes mulighed for at tilbagebetale din gæld.
 4. Fast indtægt – Skal du gøre dig forhåbninger om at optage et forbrugslån, har det betydning, at du har en fast indkomst.
 5. Bopæl og arbejdstilladelse i Danmark – Med bopæl og arbejdstilladelse i Danmark, er chancerne for at få din låneansøgning godkendt større.

Forbrugslån i banken

Et forbrugslån kan både optages i banken og på internettet. Selvom det dybest set handler om at låne penge til forbrug begge steder, er der dog visse væsentlige forskelle. Først og fremmest tager låneprocessen i banken længere tid.

Der er flere forskellige grunde til at låneprocessen i banken tager længere tid. Den kreditvurdering, som du møder i banken, mere grundig end en kreditvurdering online. Banken bruger således længere tid på at finde ud af, hvor mange penge din økonomi realistisk kan holde til at tilbagebetale.

Dernæst skal du stille sikkerhed, når du låner penge i banken. Det vil sige, at der skal bruges tid på at værdisætte dine værdifulde genstande.

Til gengæld har den grundige kreditvurdering, og sikkerheden, som du skal stille, en positiv indvirkning på dit lån. Banken er nemlig forholdsvis sikker på, at du kan betale de lånte penge tilbage, og derfor er renter og gebyrer lavere.

Nye forbrugslån

Over de senere år har du sandsynligvis lagt mærke til, at der er reklamer for online lån rigtig mange steder – og det er der en god grund til. Der er nemlig kommet mange nye låneudbydere på markedet. Dette betyder, at konkurrencen er hård.

Det kan være frustrerende for låneudbyderne, men det er også fordelagtigt for dig som kunde. Når konkurrencen er hård betyder det nemlig, at låneudbyderne må komme med fordelagtige tilbud for at være med på bølgen.

Den skarpe konkurrence har for eksempel ført til, at der er kommet gratis eller rentefrie lån på markedet. Typisk vil lån som disse være gratis, hvis du betaler lånet tilbage inden for 30 dage. Betaler du ikke lånet tilbage inden for 30 dage, kan det dog godt gå hen og blive en dyr fornøjelse.

Inden du optager et gratis lån, bør du derfor være sikker på, at du kan betale lånet tilbage. Som en ekstra sikkerhed, er det ligeledes en god idé at undersøge, hvad der sker, hvis du ikke tilbagebetaler lånet i tide.

Sammenfattende om forbrugslån

Et forbrugslån er et lån, som er rettet mod forbrug. Optager du et forbrugslån online, er der ingen der stiller spørgsmål til, hvad du skal bruge pengene på. Dette giver dig frihed til at bruge pengene, lige som du har lyst.

Når du optager et forbrugslån, kan det godt betale sig at bruge tid på at finde det billigste lån. De billigste lån kan du finde ved at bruge en låneberegner eller ved at sammenligne lånene ved hjælp af ÅOP.

Optager du et lån online, skal du ikke stille sikkerhed. Dette gør låneprocessen utrolig hurtig, men det gør også at renter og gebyrer bliver forhøjede. Optager du et forbrugslån i banken, skal du stille sikkerhed, men til gengæld kan du forvente, at renter og gebyrer er lavere.

For at optage et forbrugslån, skal du opfylde visse krav. Det står dig frit for at ansøge hos så mange låneudbydere, som du har lyst til. Ansøgningsprocessen er nemlig hurtig og overskuelig, og på den måde er der større chance for, at du finder et forbrugslån, som passer perfekt til dig.