Kviklån

Introduktion til kviklån

At have styr på din finansielle situation er et væsentligt punkt, hvis du skal fungere i et moderne samfund. Vi bruger penge i så mange aspekter af hverdagen, at vi nærmest glemmer at tænke over det.

Det kan være, når vi lader vandet fosse ud af vandhanen, mens vi tager et karbad. Eller når vi bruger strøm på at streame film, mens vi ligger på sofaen. Det er en fuldstændig væsentlig ting i tilværelsen at have styr på sin økonomi.

Sommetider kommer man i en situation, hvor man bliver nødt til at låne penge. Det kan for eksempel være, hvis en uforudset udgift pludselig dumper ned i skødet på dig, eller hvis du har brug for lidt ekstra forkælelse.

Før du kaster dig ud i at låne penge, lyder et godt råd; sæt dig ind i låneverdenen. Jo bedre du forstår dig på renter, låntyper, ÅOP og udbydere, jo lettere bliver det nemlig for dig at finde et fordelagtigt lån.

I denne artikel koncentrerer vi os om den låntype, som populært set betegnes kviklån. Her kan du blive klogere på, hvad du bør være opmærksom på, inden du låner. Forhåbentlig kan du på denne måde undgå at komme i en dårlig økonomisk situation med et kviklån, som du ikke kan betale tilbage.

Det er blevet populært at optage kviklån. Og det er ikke så mærkeligt, da der er utroligt mange fordele ved disse lån sammenlignet med mange af de øvrige tilbud på markedet. Der er mange andre lånetyper, der kan lære noget af at kigge på kviklånets mange fordele. Hvis du står og mangler penge her og nu, og det er vigtigt for dig, at du får pengene inden for kort tid, er kviklånet en rigtig god mulighed for at få det til at ske. Det er nemt, hurtigt og enkelt.

Kviklånet er naturligvis ikke en mulighed, hvis du skal låne mange millioner af kroner til eksempelvis et nyt hus. Men der er nogle udbydere af kviklån, der tilbyder dig at låne op imod 500.000 kroner, og det kan jo sagtens være nok til et nyt sommerhus, en ny båd, en campingvogn eller hvilke andre store ting, du nu går og drømmer om. Så du skal ikke bare tro, at kviklånet kun er for dem, der står og mangler 500 kroner til at kunne gå i byen for i weekenden. Det er også for dig, der tør at drømme stort.

Uanset hvad du går og drømmer om, så længe det kan klares for 500.000 kroner eller derunder, kan det altså blive en realitet med et kviklån. Så har du en, eller måske endda flere drømme, du godt kunne tænke dig at realisere, er det måske på tide at undersøge mulighederne for at få dig et kviklån. Så kan du få gjort noget ved drømmene, inden det måske er for sent, eller du bliver for gammel til at kunne udføre dem. Kviklånet har hjulpet mange tusinde danskere med at få råd til lige netop det, de går og drømmer om.

Det behøver ikke at være noget stort til mange hundrede tusinde kroner. Det kan også være, du bare drømmer om måske 10.000 kroner til en uges sommerferie med din partner. Eller måske drømmer du om at låne 25.000 kroner, så du kan holde den perfekte konfirmation for dit barn. Der er ingen grænser for, hvad du kan låne pengene til, og du bestemmer naturligvis selv, om du vil låne pengene til dig selv og dine drømme, eller om du vil låne dem for at kunne købe noget til en eller flere mennesker, du holder af. Valget er helt op til dig.

En anden fordel ved kviklån er også, at du ikke skal stå til regnskab for nogen, når du låner pengene. Der er ikke en bankrådgiver, som sidder og skal bestemme, hvad du kan eller ikke kan låne penge til. Det hele klarer du online, og du skal ikke engang snakke med nogen undervejs i forløbet. Du skal bare indtaste lige netop det beløb, du har brug for, klikke på knappen for at ansøge, og så kan du ellers bare nyde at få pengene ind på din konto, straks efter at du har underskrevet låneaftalen med dit NEM-id.

Mange forskellige priser på kviklån

Der er dog nogle forskellige ting, der er gode at være opmærksom på, når du skal optage et nyt lån. For det første kan der være stor forskel i priserne på de mange kviklån. Bare fordi det hedder et kviklån flere forskellige steder, betyder det ikke, at der gælder de samme betingelser eller priser for lånet begge steder. Du kan sagtens opleve, at det hos en udbyder koster måske 2.000 kroner at låne 10.000 kroner, mens det hos en anden udbyder kan koste dig 7.000 kroner at låne samme beløb. Og der er jo stor forskel på, om du skal betale 2.000 kroner eller 7.000 kroner yderligere tilbage.

Hvis du gerne vil låne pengene så billigt som muligt, og hvem vil ikke gerne det, kan det være en rigtig smart idé at lægge lidt arbejde i at finde det billigste kviklån på markedet. Da der efterhånden er så mange låneudbydere, så det kan være svært at finde hoved og hale i de mange tilbud, kan det være en god idé at gøre brug af en af de mange hjemmesider, der nemt og hurtigt kan hjælpe dig med at danne et overblik over de mange udbydere, renter og priser, der er derude.

Skal du gøre det manuelt, kan du se frem til at skulle bruge rigtig mange timer på at indhente priser, tilbud, notere ned og meget andet. Det har disse sammenligningshjemmesider automatiseret for dig, så du eksempelvis bare skal indtaste det beløb, du gerne vil låne, og så bliver du ellers præsenteret for alle de udbydere, hvor det er muligt at låne pengene. Samtidig vil du også blive oplyst om prisen og renten for lånet, så du nemt kan klikke dig ind til lige netop den udbyder, der kan gøre det billigst for dig at låne det beløb, du ha brug for.

Låner du penge hos en låneudbyder med gode betingelser, og får du på et tidspunkt behov for at låne flere penge, er det ikke nødvendigvis sikkert, at du skal ud og finde en ny låneudbyder på markedet, som du så kan låne de nye penge af. I mange tilfælde er det muligt at forhøje dit nuværende lån hos en låneudbyder, så længe du ikke allerede har et lån på det maksimale beløb hos den enkelte udbyder. Er der en udbyder, der tilbyder dig at låne op til 20.000 kroner, og du lige nu har et lån på 10.000 kroner hos den, kan du i mange tilfælde forhøje lånet med op til yderligere 10.000 kroner. Du kan dog ikke låne 10.000 kroner første gang og så forhøje lånet med 15.000 kroner, da den samlede kredit kun kan være på de 20.000 kroner.

Det kan være en fordel at forhøje dit nuværende lån, hvis du har fundet et sted med gode betingelser, så du ikke skal ud og låne hos en anden låneudbydere med dårligere betingelser. Så er det bedre at forblive det samme sted og fortsat kun betale af på et lån i stedet for at optage flere lån andre steder, da det også kan gå ud over dit økonomiske overblik.

Betingelser og krav

Noget af det du skal være særlig opmærksom på, når du skal låne penge, er betingelserne og kravene, der er hos hver enkelte låneudbyder. Hver udbyder har naturligvis betingelser for det lån, du gerne vil have, men de har også en række krav til dig som person, som du skal leve op til, hvis du gerne vil have mulighed for at låne penge hos dem. Ofte er der ikke tale om særligt mange krav, men det er trods alt stadigvæk krav fra udbyderens side, og de varierer som regel fra udbyder til udbyder.

Dermed kan du ikke bare regne med, at bare fordi en enkelt udbyder har disse fire krav, betyder det også at næste udbyder har de samme krav. Udbydernes krav kan sagtens være meget forskellige. Derfor er det altid vigtigt at gå ind og læse låneudbyderens krav til dig som låneansøger, før du vælger at ansøge om lånet, da det kan spare dig for en del tid. Opfylder du ikke kravene, er der jo ingen grund til at ansøge om et lån hos den udbyder, og så kan du jo lige så godt bruge din tid på at ansøge et andet sted i stedet for.

Et af de krav, der som regel går igen mange steder, og som kan variere utroligt meget fra udbyder til udbyder, er alder. Du skal som udgangspunkt alle steder være over 18 år gammel, da det er den lovpligtige alder for at må optage lån. Men hvor der er nogle udbydere, der kun kræver, at du er 18 år gammel, er der andre, der kræver, at du skal være minimum 19, 21 eller endda 23 år for at kunne ansøge om et lån hos dem. Dette er et såkaldt passivt krav, da du jo nu engang har den alder, du har, og ikke kan gøre meget ved det. Men det er først og fremmest en god idé at være opmærksom på, om du opfylder dette krav.

Dernæst er der også et krav hos langt de fleste udbydere om, at du ikke må være registreret i RKI eller i Debitor Registeret. Begge er eksempler på skyldnerregistre, hvor du kan blive listet, hvis du skylder penge til kreditorer, som du ikke har betalt tilbage til tiden. Står du i et eller flere af disse registre, er det altså umuligt at låne penge hos stort set alle låneudbydere. Derfor er det vigtigt, at du får kæmpet dig selv ud af et sådan register, hvis du er blevet registreret, da du ellers vil have svært ved at låne penge – også selvom der bare er tale om et lille kviklån.

Foruden disse to krav, er der også gerne krav om bopæl i Danmark samt dansk CPR-nummer og bankkonto. Du skal også gerne have en kontaktbar e-mail adresse og et telefonnummer, som låneudbyderen kan få fat i dig på. Det er de basale krav, du vil finde hos mange af de låneudbydere, der er på markedet. Bemærk dog, at der hos enkelte udbydere kan være flere krav, og derfor er det altid vigtigt at læse op på kravene, inden du sætter dig til at ansøge.

Nemt, hurtigt og enkelt

Udgangspunktet med kviklånet er, at det skal være nemt, hurtigt og enkelt for dig som person at låne penge. Kviklånet har fjernet mange af de krav, du typisk vil møde i en bank eller øvrige pengeinstitutter. Opfylder du de basale krav, der er fra udbyderens side, kan du altså bare sende en ansøgning ind om et lån, og opfylder du kravene vil du i 99 ud af 100 tilfælde blive godkendt til et lån hos dem.

Disse låneudbydere har gjort det nemt at låne penge. Blandt andet har de også gjort meget for at optimere deres hjemmesider, så du kan ansøge om at låne på alle dine elektroniske enheder, uanset om du sidder med en computer, en mobil eller en tablet i hånden. I gamle dage var der tale om sms lån, men bruger du din mobil i dag, skal du bare åbne din browser og klikke dig ind på udbyderens hjemmeside, hvor du så vil opdage, at siden er lige så godt optimeret, som hvis du sad på en computer, og dermed kan du lige så nemt ansøge om et lån fra din mobil som fra din PC.

Nemt, hurtigt og enkelt

Nemt, hurtigt og enkelt

Hos stort set alle udbydere af kviklån kan du se frem til at få svar på din ansøgning med det samme. Det hele foregår elektronisk, og på den måde er hjemmesiderne i stand til at hente de informationer, de skal bruge, inden for ganske kort tid, hvilket gør det muligt for udbyderen at svare automatisk på din ansøgning med det samme. Så slipper du for at skulle vente i mange dage på at få din ansøgning kigget igennem manuelt. Slut med ventetiden.

Når du så har fået din ansøgning godkendt er der også en lang række udbydere, der kan udbetale dine penge inden for ganske få minutter. Når du først har underskrevet låneaftalen med dit NEM-id, kan du altså i mange tilfælde se frem til at modtage pengene på din konto inden for bare 5-10 minutter. I nogle tilfælde skal du vente i op til 24 timer, men det er stadig en utrolig hurtig behandling- og udbetalingstid sammenlignet med mange andre låneinstanser. Det er også det, der er med til at gøre kviklånet så meget mere attraktivt for mange mennesker.

Har du brug for penge, og har du brug for dem hurtigt, kan du med stor fordel klikke dig ind til en af dem mange udbydere af kviklån og ansøge om lige netop det beløb, du skal bruge. Du kan låne fra helt ned til 100 kroner og helt op til 500.000 kroner eller mere, alt afhængig hvor mange penge du har brug for. Det hele foregår nemt og hurtigt online, så du skal ikke bruge andet end en telefon eller computer med en netforbindelse for at kunne ansøge om et lån. Og opfylder du bare de få krav, der er, har du dine penge hos dig inden for meget kort tid.

Hvad er kviklån?

Overordnet set er kviklån en type af forbrugslån. Typisk ligger et lånebeløb for et kviklån på nogle få tusind kroner, og løbetiden er kort. Det er for eksempel ikke unormalt, at et kviklån kun løber over 30 dage.

Løbetiden for et kviklån er normalt maksimalt tre måneder, og låntageren skal ikke stille sikkerhed. Ansøgningsprocessen er kort og hurtig, og derfor kan man forvente at have pengene på sin konto inden for få dage.

De små, hurtige lån, har mange forskellige navne, hvoraf kviklån er en af de mest populære betegnelser.

De små lån, som du kan optage over din smartphone, er ligeledes kendt som:

 • Minilån
 • Mikrolån
 • Mikrokredit
 • Lynlån
 • Hurtiglån
 • Mobillån
 • SMS-lån

Sådan startede kviklån

Oprindeligt begyndte kviklån som mikrolån i udviklingslande. Disse små lån blev brugt af erhvervsdrivende, som ønskede at starte deres egen forretning. Ved hjælp af de lånte penge, var det muligt for dem at udvikle deres forretningsidéer.

Således var mikrolånene med til at sikre, at disse mennesker kunne skabe en indtægt, som de kunne leve af. Princippet med disse små, hurtige lån bredte sig til den vestlige verden, og i dag er det muligt for alle at optage et kviklån.

En artikel på DR beskriver, hvordan antallet af kviklån er vokset voldsom over de sidste år. De sidste år har der været en voksende marked inden for kviklån. Dette kan blandt andet skyldes, at det er blevet sværere for folk, at låne penge i bankerne.

Inden man optager et kviklån, er det vigtigt, at man tænker sig grundigt om. Der findes nemlig lån med meget høje renter og gebyrer. Optager man sådan et lån, kan man hurtigt komme i knibe, når man skal betale pengene tilbage igen. Derfor er det vigtigt, at du bliver klogere på, hvordan du skal gebærde dig i låneverdenen.

Billigste kviklån

Hvis du vil optage et kviklån, er det naturligvis en god idé at finde det billigste af slagsen. Medmindre du finder et gratis eller rentefrit lån, kan du ikke komme udenom, at du skal betale visse omkostninger i forbindelse med dit lån.

Omkostningerne for dit lån går blandt andet til at betale det administrative arbejde, som låneudbyderne udfører. Men de finansierer også det tab, som udbyderne har, når en kunde ikke betale sit lån tilbage.

De omkostninger, som du vil møde i forbindelse med et kviklån er typisk et oprettelsesgebyr samt en rente. Da mange kviklån kun løber over en periode på 30 dage, kan du godt forvente at hele tilbagebetalingen falder på samme tid.

Et billigt kviklån, er naturligvis et lån, som både har en lav rente og lave gebyrer. Når du skal finde det billigste kviklån, er det derfor nødvendigt, at du læser op på tallene for de enkelte kviklån. Kun ved at læse hvilke renter og gebyrer, der gør sig gældende, kan du blive klogere på, hvad dit lån vil koste dig i sidste ende.

Kviklån beregner

Vil du finde ud af, hvor meget dit kviklån kommer til at koste dig i sidste ende, kan du naturligvis selv regne på renter og gebyrer. I langt mange tilfælde giver disse tal rimelig meget sig selv, hvis der kun er tale om en løbetid på en måned.

Skal du regne på et lån med en længere løbetid, kan det dog godt betale sig at gøre brug af en låneberegner. Du kan finde låneberegnere online. En låneberegner fungerer ved, at du indtaster nogle oplysninger omkring dit lån, hvorefter det vil blive udregnet, hvad du skal betale for lånet hver måned.

I en låneberegner skal du typisk angive:

 • Hvor meget du vil låne (dette er inklusiv omkostninger ved stiftelse af lånet)
 • Den årlige rente i procent
 • Løbetiden

Har du indtastet disse oplysninger, vil en beregning blive foretaget. Denne beregning kan hermed vise dig, hvor meget du kan forvente at betale i månedlig ydelse. Alt efter hvilken låneberegner du bruger, kan du ligeledes se, hvor stor en del af den månedlige ydelse, som er afdrag og hvor stor en del, som er rentebetaling.

Ved hjælp af en låneberegner kan du således få et overblik over, hvordan din økonomi kommer til at se ud i den periode, hvor du tilbagebetaler dit lån. En låneberegner kan således være et godt redskab at bruge, hvis du vil lægge et budget, som du skal benytte i forbindelse med tilbagebetalingen.

Kviklån udbydere

Hvis du overvejer at optage et kviklån, kan det godt betale sig at indhente lånetilbud fra flere forskellige udbydere. Der er nemlig stor forskel på hvilke lån de forskellige udbydere tilbyder. Disse forskelle kan blandt andet vise sig i variation på renter og gebyrer.

Ved at indhente lånetilbud fra flere forskellige udbydere, kan du sammenligne lån de forskellige steder. På den måde kan du afgøre, hvor det er billigst for dig at låne penge. Som tidligere nævnt, skal du naturligvis kigge på lånenes renter og gebyrer, men der er flere andre ting, som du ligeledes må holde for øje.

Når du skal optage et kviklån, er det vigtigt, at lånet opfylder dine behov. Dette gælder naturligvis lånebeløb, men der er også andre parametre, der spiller ind. Det kan for eksempel være, at du gerne vil have en længere løbetid, så du kan nå at spare sammen til at betale lånet tilbage.

Ansøg om flere lån på samme tid, hvis du vil finde det bedste kviklån. Det er nemlig gratis og ansøge om lån. Når du ansøger om et lån, kan låneudbyderen enten godkende eller afvise din ansøgning. Bliver din ansøgning godkendt, skal du herefter bekræfte, at du rente faktisk vil optage et lån.

Ved at ansøge om lån hos flere forskellige udbydere, kan du således se, hvor mange penge du har mulighed for at låne. Desuden kan du blive klogere på, hvilken rente du kan låne pengene til.

Sådan ansøger du om lån

Du ansøger om kviklån online. Det vil sige, at du kan ansøge, lige når du har lyst, uanset hvor du befinder dig. Låneprocessen er hurtig, og hvis du vil finde det bedste kviklån, kan det derfor godt betale sig at søge flere forskellige steder.

Når du ansøger om et kviklån, vil du typisk blive mødt med et ansøgningsskema, som du skal udfylde. I dette ansøgningsskema skal du indtaste nogle personlige oplysninger.

Personlige oplysninger, som du skal indtaste i forbindelse med en låneansøgning kan blandt andet være:

 • Navn
 • Telefonnummer
 • Adresse
 • CPR-nummer
 • Registrering i RKI

Når du har indtastet disse oplysninger, skal du verificere din identitet ved hjælp af NemID. Herefter kan du forvente et svar fra låneudbyderen inden for kort tid. Svartiden afhænger naturligvis af lånudbyderen. Dog er det ikke unormalt at få svar inden for få timer.

Kviklån ÅOP

ÅOP står for de årlige omkostninger i procent. Det vil sige, at dette tal angiver, hvor meget du kan forvente at betale i omkostninger for lånet om året. Ydermere udregnes tallet i procent af lånet. Ofte bruges ÅOP som sammenligningsgrundlag, da idéen med ÅOP er at samle alle omkostninger i ét tal.

I kreditaftaleloven og prismærkningsloven, står det skrevet, at låneudbydere skal oplyse ÅOP. Dette er med henblik på at give kunden et overblik over, hvad det koster at låne. Har man ikke fuldstændig styr på begrebet, kan ÅOP dog godt være en anelse misvisende i forbindelse med kviklån.

Som sagt står ÅOP nemlig for de årlige omkostninger i procent, men det er de færreste kviklån, som rent faktisk løber over et år. Hvis det lån, som du optager således kun løber over én måned, kan du kun forvente at betale renten én gang.

I ÅOP medregnes renters rente, og dette er en betydningsfuld grund til, at ÅOP for kviklån er tårnhøj. ÅOP beregnes nemlig på årsbasis på trods af at et kviklån oftest kun strækker sig over nogle måneder.

Sammenligning ved hjælp af ÅOP

Der findes naturligvis dyre kviklån på markedet, og ÅOP kan godt være en rettesnor i forbindelse med at undgå disse. Dog er det anbefalelsesværdigt, at du selv udregner hvor meget kviklånet kommer til at koste dig samlet set.

Beregner du, hvad dine omkostninger bliver i forbindelse med at optage et kviklån, er du sikker på, at du ikke blive snydt af ÅOP. Hverken ved at du tror, at lånet er billigere eller dyrere, end det i virkeligheden er.

Selvom ÅOP kan virke misvisende i forbindelse med de korte kviklån, kan du rent faktisk godt bruge tallet til sammenligning. Det kræver blot, at du er opmærksom på to forskellige parametre.

Skal du sammenligne kviklån ved hjælp af ÅOP, bør du være opmærksom på følgende:

 1. De kviklån, som du sammenligner, skal have samme lånebeløb
 2. De kviklån, som du sammenligner, skal have samme løbetid

Opfylder de lån som du vil sammenligne overstående, er det nemlig irrelevant, at lånene ikke løber over et helt år. Når du sammenligner skal du således blot kigge efter lånet med den laveste ÅOP. Dette vil være det lån, som har de laveste omkostninger.

Selvom du sammenligner ved hjælp af ÅOP, er det dog en god idé at bevare din kritiske sans. Der findes kviklån, hvor renterne stiger voldsomt, hvis du ikke tilbagebetaler lånet i tide. Kommer du til at optage et lån som dette, kan det ende med at koste dig dyrt i sidste ende.

Kviklån uden sikkerhed

En af de ting, som kendetegner kviklån, er, at det er lån uden sikkerhed. At stille sikkerhed betyder, at du sætter nogle af dine værdifulde genstande i pant for lånet. Hvilke genstande du bruger til at stille sikkerhed, kommer an på lånebeløbets størrelse.

Optager du for eksempel et lån med et højt lånebeløb, er det normalt at stille sikkerhed i sit hus, i bilen eller i en eventuel båd. Den sikkerhed, som du stiller, bruges, hvis du misligholder dit lån.

I tilfælde af, at du ikke betaler lånet tilbage til tiden, kan pengeinstituttet kræve, at du sælger det, som de har i pant. Således kan de indkræve de penge, som du mangler at tilbagebetale på dit lån.

Hele processen med at stille sikkerhed slipper du for, når du låner online. Dette er blandt andet en af grundene til, at det er så hurtigt at optage et lån online. At optage lån uden sikkerhed har dog visse konsekvenser for lånet.

Indvirkning på lånene

At optage et lån, hvor man slipper for at stille sikkerhed, kan være positivt for mange mennesker. Det er hurtigere at blive godkendt til et lån, og du slipper for besværet ved at skulle få dine ejendele værdisat. Til gengæld er der også en negativ side af sagen.

Når du optager et lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed, kan du nemlig godt forvente, at renterne og gebyrerne stiger. Dette skyldes, at låneudbyderne på en eller anden måde skal indkassere de penge, som de mister, når folk ikke kan betale deres lån tilbage.

De højere renter og gebyrer er således en garanti for låneudbyderne om, at de kan få de penge tilbage, som de mister. Når du ikke stiller sikkerhed, er der desuden chance for, at du vil blive registreret som dårlig betaler.

Betaler du ikke dit lån tilbage, har låneudbyderne nemlig ikke nogen måde at få deres penge tilbage på. Dette betyder, at du sandsynligvis vil blive registreret i RKI eller Debitor registret som dårlig betaler.

Et lån uden sikkerhed er karakteriseret ved:

 • Hurtig låneproces
 • Du slipper for at få værdisat dine ejendele
 • Renter og gebyrer er højere
 • Du risikerer en registrering som dårlig betaler

Kviklån gratis

Udbuddet efter kviklån er kæmpe stort, og danskerne låner som aldrig før. Dette betyder, at der kommer flere låneudbydere på markedet, og dermed bliver konkurrencen hårdere. På grund af den hårde konkurrence bliver renter og gebyrer presset i bund. Dette har blandt andet ført til, at du i dag kan finde lån online, som er både rentefrie og gebyrfrie.

Med et rentefrit og gebyrfrit lån skal du altså kun tilbagebetale det beløb, som du rent faktisk låner. Det er et lån som dette, der bliver betegnet som et såkaldt gratis kviklån. Inden du optager et gratis kviklån, er det dog en god idé at læse lånekontrakten grundigt igennem.

Et gratis kviklån kan lyde fristende på mange mennesker. Et lån hvor du slipper for at betale omkostninger, er nemlig ikke noget, som man møder hver dag. Selvom lånet er gratis, må du dog huske på, at pengene stadig skal betales tilbage, sandsynligvis inden for kort tid.

Et eksempel kan være, at du låner 6000 kroner for at købe et nyt fjernsyn. Efter du har anskaffet dig dit nye fjernsyn er pengene således brugt, men du skylder alligevel låneudbyderen 6000 kroner. Er løbetiden på 30 dage, betyder dette, at du må spare 6000 kroner sammen i løbet af en måned, så du kan tilbagebetale dit lån.

Manglende tilbagebetaling

Betaler du ikke dit gratis kviklån tilbage inden for den aftalte periode, kan det ende med at få store konsekvenser for din økonomi. Ved misligholdelse af lånet, kan du nemlig godt forvente, at du skal betale høje renter.

Inden du optager et gratis kviklån, bør du derfor undersøge, hvad der sker, hvis du ikke betaler de lånte penge tilbage inden løbetiden er gået. Der kan nemlig komme uforudsete udgifter ind i dit liv, som gør det svært for dig at betale lånet tilbage til tiden.

Hvis du af den ene eller den anden grund ikke kan tilbagebetale dit lån, må du sikre dig, at det ikke betyder, at hele din økonomi går i vasken.

Kviklån 18 år

En af grundene til, at det er blevet så populært at låne penge online, er blandt andet den høje grad af fleksibilitet. Det er muligt for dig at låne penge stort set, når du har lyst, og desuden er det også lettere for dig at blive godkendt som låntager.

Dette betyder blandt andet, at der findes kviklån til 18-årige. Når du er fyldt 18 år, er det således muligt for dig at optage et lån online. Dog er det ikke alle steder, at du kan låne penge, blot fordi du er myndig. Hos nogle låneudbydere, skal du være fyldt 21 år eller 23 år, før du kan få lov til at låne penge.

Som 18-årig kan det være svært for dig at få lov til at låne penge i banken. Derfor er det en god mulighed at optage et lån online. Inden du låner penge, er det dog vigtigt, at du sikrer dig, at du kan betale lånet tilbage.

Betaler du ikke dit kviklån 18 år uden sikkerhed tilbage, risikerer du at blive registreret i RKI som dårlig betaler. Dette er en rigtig dårlig start på din finansielle situation, som du skal bygge op gennem voksenlivet.

Kigger du efter kviklån til 18-årige, kan du godt forvente at skulle betale en relativt høj rente. Dette skyldes, at låneudbyderne laver en kreditvurdering af dig, inden du kan låne penge. Som 18-årig har du sandsynligvis en dårligere økonomi end de fleste folk i 50’erne.

Dermed er du mindre kreditværdig, og det betyder altså at låneudbyderne løber en større risiko ved at låne penge ud til dig. For at det kan betale sig at låne penge dig penge, stiger renterne altså til gengæld.

Når du er på udkig efter kviklån til 18-årige, kan du med fordel ansøge om lån hos flere forskellige steder. Du binder dig ikke, når du ansøger om et lån. Jo flere forskellige udbydere, som du kontakter, jo større er chancen for, at du kan finde et kviklån, som du har mulighed for at optage.

Kviklån uden NemID

At optage et lån uden NemID er efterhånden blevet en noget omstændig affære. Siden NemID blev indført begyndt låneudbydere at gøre det muligt at søge om lån ved hjælp af NemID. I dag har det udviklet sig i den retning, at der er mange låneselskaber, som ikke tilbyder lån uden NemID.

Har du ikke et NemID, findes der naturligvis metoder, hvorved du stadig kan få fingrene i et kviklån. Dog er kviklån uden NemID en mere langsommelig affære, end hvis man blot verificerer sin identitet ved hjælp af det populære nøglekort.

Skal du optage et lån uden NemID, er det ofte nødvendigt at sende en mail, hvor identifikation er vedhæftet. Identifikation kan for eksempel være dit pas eller dit kørekort. Dette gør processen med at ansøge om et lån mere besværlig, og derfor kommer der til at gå længere tid, før du får pengene ind på din konto.

Når du søger om lån kviklån uden NemID, giver du ikke låneudbyderen samme mulighed for at foretage en kreditvurdering. Uden NemID kan kreditvurderingen nemlig ikke foregå automatisk. Vil du gerne optage et kviklån nemt og hurtigt, kan det altså være en god idé at anskaffe dig et NemID.

Det er ikke umuligt at optage et kviklån uden NemID, men processen bliver en hel del mere langsommelig og besværlig. Har du ikke et NemID, gælder det i høj grad om at finde den rette låneudbyder.

Hvem kan optage kviklån?

Hvis du gerne vil optage et kviklån, er der naturligvis visse krav til dig som låntager. Disse krav er blandt andet indført for at beskytte kunderne, men det er også en sikkerhed for låneudbyderne. Kravene har blandt andet til formål at sortere de personer fra, som man ikke vurderer kan tilbagebetale et lån.

Således er kravene både en fordel for låneudbyderne, da de slipper for at låne penge ud til folk, som ikke kan betale dem tilbage igen. Men det er også en fordel for kunderne. På den måde er der nemlig mindre risiko for, at de optager et lån, som gør, at de havner i gæld.

Typisk krav for låntagere lyder blandt andet på:

 • Krav om alder – Inden du kan optage et kviklån, skal du som minimum være fyldt 18 år. Nogle låneudbydere kræver endda, at du er fyldt 21 eller 23 år, før du kan få lov til at låne penge.
 • Fast indtægt – For at kunne låne penge kræver langt de fleste låneudbydere, at du har en fast indtægt. Dette giver god mening, da det højner dine chancer for at kunne tilbagebetale et lån gevaldigt.
 • Ingen registrering som dårlig betaler – Skal du gøre dig forhåbning om at optage et kviklån, må du ikke være registreret som dårlig betaler for eksempel hos RKI eller i Debitor registret.
 • Dansk statsborger – Dette krav kan svinge en smule alt efter, hvilken låneudbyder du har med at gøre. Nogle steder gælder det blot, at du skal have bopæl og arbejdstilladelse i Danmark. Ikke desto mindre kæver langt de fleste låneudbydere, at du har et CPR-nummer.

Opfylder du de fire ovenstående krav, har du gode chancer for at kunne optage et kviklån online. Dog må du huske på, at din nuværende økonomi påvirker de kviklån, som du vil optage. Har du en god økonomi, kan du nemlig godt forvente at blive tilbudt kviklån med lavere renter.

En god økonomi gør dig nemlig mere kreditværdig i låneudbydernes øjne. Dette betyder, at chancen for, at du betaler dit kviklån tilbage er stor. Dermed kan låneudbyderne tilbyde dig et lån med lavere renter.

Kviklån på trods af RKI

Som nævnt i foregående afsnit, er det vanskeligt at optage et lån, hvis du er registreret i RKI. RKI eller Debitor registret er registre, som du bliver indskrevet i, hvis du har misligholdt dit lån eller ikke har betalt dine regninger til tiden.

Efter at anden rykker er blevet udsendt i forbindelse med betaling af en regning eller et lån, har virksomheder ret til at indberette dig i RKI. Således er kan virksomheder gøre brug af disse registrer, når de skal vurdere, om du er kreditværdig.

Det er de færreste låneudbydere, som låner penge ud til folk, der er registreret som dårlige betalere. Med en registrering i RKI eller debitor registreret har du allerede gæld. Derfor giver det god mening, at du ikke får lov til at låne flere penge, så du får en endnu større gæld.

Vil du gerne optage et kviklån på trods af en registrering i RKI, har du to muligheder:

 1. Tilbagebetal det lån, som fik dig registreret i RKI
 2. Vent 5 år

De to råd, som er listet ovenover annullerer begge din registrering i RKI. Dette betyder, at du endnu engang har mulighed for at optage et kviklån. Har du tidligere været registreret som dårlig betaler, er det dog en god idé at tænke dig om en ekstra gang. Du bør altid sikre dig, at du har mulighed for at betale dit lån tilbage.

Den første mulighed for dig, der gerne vil optage et kviklån på trods af registrering i RKI er at betale dit lån tilbage. Når du betaler det lån tilbage, som fik dig registreret i RKI, vil du nemlig blive udskrevet af registret.

Den anden mulighed, som du har, er lidt mere langsommelig. Her gælder det nemlig, at du skal vente i 5 år. Grunden til, at du skal vente i fem år er, at din registrering i RKI herefter vil blive annulleret. I de 5 år, som du må vente, er det altså svært for dig at låne penge.

Generelt har en registrering i RKI store konsekvenser for dig og din økonomi. Da det bliver svært for dig at låne penge, kan det for eksempel også være vanskeligt at flytte bolig. Inden du optager et lån bør du derfor være sikker på, at du har de penge, som skal bruges til tilbagebetaling.

Kviklån studerende

Der er mange, som lever for få penge hver måned, når de er studerende. Uddannelsen optager en stor del af din tid, og derfor er det svært at få tid til at tjene mange penge ved siden af. På trods af at du som studerende modtager SU, kan det være svært at få økonomien til at løbe rundt. Som studerende er der nemlig mange udgifter, som du må tage højde for.

 1. Bolig i storbyen – I Danmark ligger de fleste universiteter i de største danske byer. Vil du mindske din transporttid betyder det derfor, at du er tvunget til at bo i disse områder. I de store byer er boligpriserne dog høje, og dette betyder, at mange af dine penge vil gå til denne post.
 2. Studiebøger – For at du kan studere optimalt, er det vigtigt, at du har de studiebøger, som kræves. Studiebøger kan mange steder købes brugt til færre penge, men hvis du benytter dig af denne mulighed, kan du risikere at ende med en forældet bog, som ikke er meget værd.
 3. Studieture – På langt de fleste studier bliver der ligeledes arrangeret en studietur. Her skal du betale et vist beløb blot for at komme med på selve turen, men det er også nødvendig, at du har nogle lommepenge med. En studietur kan således hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Som du kan høre, er der rigeligt med grunde til, at du som studerende har brug for at låne nogle ekstra penge. Dog må du ikke glemme, at kviklån ikke er din eneste mulighed – du kan nemlig også optage et SU-lån. Kan du leve af dit SU-lån, er der ingen grund til, at du ansøger om at låne flere penge.

Som ung kan det være ekstra vigtigt at være opmærksom, når du låner penge. Det kan nemlig påvirke dit liv i mange år frem, hvis du i starten af dit voksne liv stifter en stor gæld. En registrering i RKI er ikke rar at have på sig, når man skal stable et liv uden mor og far på benene.

Vil du sikre dig, at du kan betale dit lån tilbage, kan det være en god idé at lægge et budget. Ved hjælp af en låneberegner kan du blandt andet se, hvor meget du kan forvente at betale i månedlig ydelse, hvis løbetiden er mere end 30 dage.

Trækker du alle dine fast udgifter samt din månedlige ydelse fra, kan du se hvor mange penge du har at leve for om måneden. Er dette ikke et realistisk tal (eller er det måske ligefrem et negativt tal), bør du overveje en anden løsning end at optage et kviklån.

Kviklån fordele og ulemper

Når det gælder kviklån, er der nogle helt klare fordele og ulemper. Disse skal du helst kende til, inden du låner penge. På den måde bliver det nemlig lettere for dig at træffe en fornuftig beslutning, når du skal låne penge.

Kviklån er således ikke den eneste form for låntype. Er de fordele og ulemper som kviklånet indebærer ikke nogle, som du kan stå indenfor, kan det være, at du skal finde en anden type lån. Dette kan for eksempel være et banklån.

Kviklån fordele

 • Hurtig låneproces – En af de allerstørste fordele ved at optage et kviklån er at låneprocessen er så hurtig. Er du havnet i en situation, hvor du er i akut pengemangel, kan et kviklån således hjælpe dig ud af din krise.
 • Du skal ikke stille sikkerhed – Når du optager et kviklån, er der ingen krav om, at du skal stille sikkerhed. Dette betyder, at du har mulighed for at optage et kviklån på trods af, at du ikke ejer et hus eller en bil.
 • Stor grad af frihed – Hvis du ansøger om lån online, er der ingen, der spørger ind til, hvad du skal bruge pengene på. Dette betyder, at du har frie tøjler, hvad enten pengene skal bruges på forkælelse eller betaling af regninger.
 • Du kan låne online – I en verden hvor vi konstant bærer vores smartphones med os, er det en stor fordel at kunne ansøge om et lån online. Dette betyder, nemlig at du kan søge om penge uanset om du er på farten, eller du sidder i hjemmets trygge rammer.
 • Bedre chancer for godkendelse – I forhold til andre låntyper er det forholdsvis nemt at blive godkendt til at optage et kviklån. Er du blevet afvist i banken, har du således stadig en chance for at lån penge online. Du bør dog aldrig optage et lån, hvis du ikke har mulighed for at opfylde tilbagebetalingen.

Kviklån ulemper

 • Høje renter og gebyrer – Når du søger efter et kviklån, kan du godt forvente at blive mødt med høje renter og gebyrer. Dette skyldes i høj grad, at du ikke skal stille sikkerhed. Skal det være rentabelt for låneudbyderne kræves der således, at de får de tabte penge ind på en anden måde.
 • Du kan hurtigt stifte gæld – Løbetiden for et kviklån ligger typisk højest på tre måneder. Dette betyder, at du har meget kort tid til at tilbagebetale dit lån. Når du ikke at betale til tiden, kan det være fristende at låne flere penge for at betale af på dit første lån. Således kan du hurtigt havne i en gældsspiral, hvor din gæld blot vokser sig større og større.
 • Mange udbydere – De mange udbydere, når det gælder kviklån, gør det svært at finde rundt i, hvornår du reelt står over for et godt tilbud. Det er klart at alle udbyderne reklamerer så godt de kan for deres eget lån. Derfor kan det være svært at gennemskue, hvilket lån det bedst kan betale sig at optage.
 • Mindre grundig kreditvurdering – Den online kreditvurdering er ikke lige så grundig, som den du møder i banke. Dette betyder, at der er større chance for, at du optager et lån, som du ikke har mulighed for at betale tilbage.

Lovgivning

Den 1. januar 2017 kom der ny lovgivning inden for kviklån. Når du optager et kviklån er det vigtigt, at du kender til lovgivningen inden for området. Således er det nemlig lettere for dig at navigere imod et retfærdigt og lovmæssigt korrekt kviklån.

For dig som forbruger er der især tre regler, som du bør være opmærksom på:

 1. 48 timers tænkepause – Når du ansøger om et kviklån, kan du således tidligst få udbetalt pengene efter 48 timer. Ansøger du om et lån, vil du efter kort tid få at vide, om du er blevet godkendt eller afvist, men der går således to døgn før du selv kan få lov til at bekræfte lånet. Denne regel er indført for at forhindre at folk anvender kviklån i forbindelse med impulskøb.
 2. 14 dages fortrydelsesret – Ligesom med mange andre vare har du 14 dage til at fortryde din kreditaftale, hvis du har optaget et kviklån. Fristen starter fra den dag aftalen indgås, eller du modtager vilkår og betingelser.
 3. Tydelig information – Som forbruger skal du nemt kunne læse dig til alle oplysninger gældende lånet. Disse informationer omhandler blandt andet løbetid, ÅOP, debitorrente og antal tilbagebetalinger.

Således har disse regler til formål at hjælpe kunderne, når de låner penge. Dog er de 48-timers betænkningstid ikke faldet i så god jord hos låneudbyderne. Dette er nemlig med til at underminerer idéen om at kviklån skal være hurtige lån, hvor pengene står på kontoen inden for få timer.

For at omgå denne lov er låneudbyderne således begyndt at tilbyde en form for kassekredit. Desuden gælder loven kun på kortfristede forbrugslån, hvor løbetiden maksimalt er tre måneder. Vil du optage et lån, hvor løbetiden er længere end tre måneder, behøver du således ikke at vente 48 timer før pengene står på din konto.

Kviklån kassekredit

Som nævnt ovenfor kan kassekredit være en måde hurtigt at få penge ind på din konto. Med kassekredit kan du nemlig undgå at skulle vente 48 timer på at få dine penge udbetalt. Vælger du at gøre brug af en løsning med kassekredit, er det dog vigtigt, at du ved, hvad det går ud på.

Kassekredit betyder, at du kan overtrække et vist beløb til en bestemt rente. Det vil sige, at du kun låner præcis det beløb, som du rent faktisk har brug for. Du betaler nemlig kun renter og gebyrer for det beløb, som du har lånt.

Kassekredit kan i nogle tilfælde være mere fordelagtigt end et kviklån. Dette gælder for eksempel, hvis du ofte har brug for at låne små beløb. Når du betaler tilbage på din kassekredit bliver det negative tal mindre, og således skal du efterhånden betale færre renter.

I forhold til andre låntyper er kassekredit på mange måder mere fleksibelt. Lånet kan nemlig gøres større og mindre alt efter, hvor mange penge du har brug for lige nu. Inden du laver en aftale med kassekredit, er det dog vigtigt, at du undersøger markedet.

Ligesom med kviklån kan man nemlig risikere at støde på kassekredit, som koster dig dyrt i sidste ende. Når du ansøger om kredit skal du ligeledes indtaste et beløb. Dette beløb vil du så have adgang til, men det betyder ikke, at du behøver at benytte dig af hele kreditten.

Når du gør brug af kredit, har det stor betydning, at du holder øje med din økonomi. Netop fordi du kan overtrække for relativt store beløber, kan du hurtigt komme til at bruge flere penge, end du har råd til at betale tilbage.

Derfor kan det være en god idé at lave et budget, som du løbende kan skrive ind i. På den måde kan du holde øje med, hvor mange penge du har brugt den pågældende måned. Dette skulle gerne sikre dig, at du ikke kommer i vanskeligheder rent økonomisk.

Kviklån nu

Mange kviklån bliver optaget fordi forbrugeren er i akut pengebehov. Da man ansøger om kviklån online, er det muligt at sende en formular afsted på alle tider af døgnet. Selvom du er desperat efter at få flere penge på kontoen, er der dog visse ting, som du bør overveje.

Inden du optage et kviklån bør du altid tjekke lånets:

 • Debitorrente
 • Gebyrer
 • ÅOP
 • Løbetid
 • Eventuelle ændringer i renten ved forfejlet tilbagebetaling

Kort fortalt bør du altså være opmærksom på de omkostninger, som du i sidste ende kommer til at betale ved optagelse af lånet. Selvom du har brug for penge lige nu, er det surt at optage et lån, som man i virkeligheden ikke kan betale tilbage.

Inden du optager et lån, kan det således godt betale sig at regne en smule på tallene. Du kan for eksempel skrive de oplysninger, som du kender ind i en låneberegner. Det kan ligeledes være en god idé at lægge et budget, så du kan se hvor mange penge du har til rådighed, når du har betalt tilbage på lånet.

Selvom du har travlt med at få flere penge på kontoen, er det ligeledes en god idé at ansøge om lån hos flere forskellige låneudbydere. Renten på dit lån kan nemlig først blive fastsat, når udbyderen har kigget på dine personlige oplysninger. Kun ud fra de lånetilbud, som du indhenter, kan du altså se, hvor du får det mest fordelagtige kviklån.

Det er gratis at ansøge om kviklån online, og det er fuldstændig uforpligtende. Derfor kan det godt betale sig at bruge tid på at sende et par låneansøgninger afsted, inden du lægger dig fast på et lån.

Kviklån renter

Når du skal optage et kviklån, er det naturligvis en god idé at finde et lån med så lave en rente som muligt. Jo lavere renten er, jo mindre skal du nemlig betale i omkostninger for lånet (medmindre gebyrerne er meget høje).

Hvis dig og din ven søger om det samme kviklån, er det dog ikke sikkert, at I modtager et lånetilbud med den samme rente. Dette skyldes, at låneudbyderne justerer renten alt efter, hvor kreditværdig de vurderer, at du er.

Har du i forvejen en god økonomi, vil du typisk kunne optage lån med en lavere rente. Dette skyldes, at låneudbyderne vurderer, at du sandsynligvis vil betale lånet tilbage. Derfor er det mere sikkert for dem og låne penge til dig, og du vil således få en lavere rente.

Når renten skal fastsættes, er det blandt andet disse parametre, der kigges på:

 • Alder – Statistisk set er ældre folk bedre til at tilbagebetale deres lån til tiden. Derfor kan du godt forvente at modtage lånetilbud med en højere rente, hvis du er meget ung.
 • Indkomst – Et andet parameter, som har stor betydning, er din indkomst. Typisk kan du ikke optage et lån uden en fast indkomst. Desuden kigger låneudbyderne på størrelsen af din indtægt. Jo højere din månedlige indtægt er, jo lavere rente kan du forvente.
 • Boligsituation – Din boligsituation har meget at sige i forhold til dine faste månedlige udgifter. Derfor er dette ligeledes et punkt, der vægter højt, når renten skal fastsættes.

Som udgangspunkt er låneudbyderne blot interesserede i at låne penge ud til folk, som kan betale deres lån tilbage. Derfor kan folk der i forvejen har en god økonomi optage mere fordelagtige lån.

Hvis din økonomiske situation er meget dårlig, er det derfor ikke sikkert, at det rette valg er at låne penge. Du kan nemlig godt forvente, at du kun vil modtage lånetilbud med meget dyre lån. Disse lånetilbud kan skade din økonomi mere, end de gavner.

Nye kviklån

Da der hele tiden sker nye ting inden for låneverdenen, kan det godt betale sig at kigge efter nogle af de nye kviklån 2020. Kviklån er blevet en ganske populær låntype blandt danskerne, og dette betyder, at der er kommet flere udbydere på markedet.

Med flere udbydere kommer der også skarpere konkurrence, og dette kan være en fordel for dig som kunde. Med den skarpe konkurrence er det nemlig nødvendigt at udbyde gode, billige lån, hvis man vil tiltrække kunderne.

Når du kigger efter de nye kviklån, er det naturligvis vigtigt at sammenligne flere forskellige lån. Kun gennem sammenligning kan du nemlig se hvilket lån, der bliver billigst for dig. Med de nye kviklån 2020, kan ud ansøge om lige så mange lån, som du har lyst til. Det er nemlig gratis og uforpligtende at ansøge om lån.

Blandt de nye lån, er der blandt andet kommet gratis lån på banen. Disse lån er både rentefrie og gebyrfrie, og du skal således kun tilbagebetale det reelle lånebeløb. Dog kan det godt betale sig at betale til tiden, da lånet ellers kan komme til at koste dig dyrt.

Kviklån 5000

Kviklån 5000 er et lån, som du kan optage hos de fleste låneudbydere. Sådan har det været i mange år, men efterhånden kan du også få kviklån på flere hundrede tusind kroner. Kviklån 5000 kan være et godt lån, hvis du pludselig har brug for nogle ekstra penge på lommen.

Selvom kviklån 5000 er et af de relativt små lån, er det alligevel vigtigt, at du tager et grundigt kig på din økonomi inden du låner penge. Det kan være smart at lægge et budget, så du er sikker på, at du ikke optager et lån, som er for dyrt for dig.

Når du optager et kviklån 5000 online, er der ikke nogen, der spørger ind til, hvad du skal bruge pengene på. Det vil sige, at du kan bruge de penge, som du låner, fuldstændig som du har lyst til.

Et kviklån 5000 er et lån, som kan bruges på mange forskellige ting. Det kan for eksempel være, at du har brug for at komme væk på en lille weekendtur, eller det kan være, at du skal betale bilens værkstedsregning. Uanset hvad du mangler penge til, bør du altid tænke dig grundigt om, inden du optager et lån.

Kviklån uden kreditvurdering

Det er ikke muligt at optage et lån uden kreditvurdering, da låneudbyderne bliver nødt til at stille nogle krav til deres låntagere. Dette gælder blandt andet, at du som låntager skal have en fast indtægt samt, at du ikke må være registreret i RKI.

Dog er den kreditvurdering, som du møder online, slet ikke at sammenligne med en kreditvurdering i banken. I banken kan du nemlig godt forvente, at kreditvurderingen er en længere proces, hvor du blandt andet skal fremvise lønsedler og årsopgørelse.

Når du låner penge på nettet, hentes dine lønsedler og årsopgørelse automatisk. Dette er blandt andet en af grundene til, at det er så hurtigt at låne penge online. Det tager faktisk kun ganske få minutter at foretage en kreditvurdering på denne måde. Derfor kan du forvente, at du vil få svar på din låneansøgning inden for kort tid.

Selvom det kan være frustrerende at din låneansøgning bliver afvist på grund af en kreditvurdering, er det i virkeligheden en hjælp til dig. Bliver du vurderet meget lidt kreditværdig, er chancen for, at du kan betale dit lån tilbage nemlig ret lille.

Hvis du bliver afvist, når ud ansøger om et lån, kan det derfor godt tyde på, at det ikke er smart for dig at låne penge lige nu. Er dit pengebehov akut, må du finde en anden metode til at få et større beløb på kontoen. Skal du derimod bruge pengene på forkælelse, kan det være smartere at vente, til du har sparet et større beløb op.

Kviklån 30 dage

Et kviklån 30 dage kan være fristende, hvis du blot har brug for et hurtigt kort lån. Det kan for eksempel være, at du blot har brug for lidt ekstra penge til en gave. Eller at du er kommet en smule bagud i forhold til regningerne.

Hvis du optager et kviklån 30 dage, er det dog vigtigt, at du tænker dig grundigt om. Da løbetiden kun er 30 dage, betyder det, at du skal kunne tilbagebetale lånet inden for denne periode. Dermed er det vigtigt, at du hurtigt kan nå at spare de penge op, som du har lånt.

Når du optager et kviklån 30 dage, er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom på renter og gebyrer. Du kan nemlig godt forvente, at hele tilbagebetalingen falder samlet. Dette vil sige, at du både skal betale lånebeløb, renter og gebyrer på samme tid.

Er du ikke forberedt på de mange penge, som du skal lægge, når der er gået 30 dage, kan det komme som en meget ubehagelig overraskelse.

De såkaldte gratis lån løber typisk over 30 dage. Her er det vigtigt, at du betaler lånet tilbage inden for den aftale tid. Hvis du misligholder lånet, kan du nemlig risikere, at du pludselig skal betale høje renter og gebyrer.

Mobillån

Mobillånet er et lån, som du både kan optage på mobilen og på computeren. Lånet optages online, og du kan derfor låne penge lige, hvor du har lyst. Dette er blandt andet en af grundene til, at denne låntype er blevet så populær.

Når det gælder mobillån, er lånebeløbene ofte forholdsvis små. Du kan typisk optage mobillån på alt mellem nogle få hundrede kroner til 15.000 kroner. Når du ansøger om et mobillån, skal du blot udfylde en ansøgningsformular, fuldstændig som du skal, når du ansøger om kviklån.

Kendetegnende ved mobillån er typisk:

 • Du kan bruge de lånte penge, som du har lyst
 • Du får pengene udbetalt inden for kort tid
 • Du skal ikke stille sikkerhed
 • Du skal underskrive ansøgningsformularen ved hjælp af NemID
 • Renter og gebyrer er relativt høje

Ekspreslån

Ekspreslån er en ekstrem hurtig låntype. Med et ekspreslån kan du nemlig forvente, at få svar på din ansøgning inden for ganske få minutter. Ligesom med alle de andre låntyper i denne kategori, ansøger du om et ekspreslån online.

Fra du har sendt din ansøgning afsted, kan du godt forvente, at der kun vil gå ét til tre minutter, før du får at vide, om du er blevet godkendt eller afvist til lånet. Har du brug for penge her og nu, kan dette således være en dejlig type af lån.

Da svartiden er så hurtigt, kan du også forvente, at pengene står på din konto inden for relativt kort tid. Hvor hurtigt pengene bliver udbetalt kommer naturligvis an på din låneudbyder, men det er ikke unormalt, at pengene står på din konto inden for nogle få timer.

Denne type af lån er altså til dig, som har brug for pengene samme dag, som du ansøger. Selvom det skal gå hurtigt i forhold til at få penge på kontoen, kan det dog godt betale sig, at du bruger tid på at sammenligne flere forskellige lån.

Tager du blot det første og det bedste ekspreslån, som du støder på, er der stor risiko for ubehagelige overraskelser. Det kan for eksempel være, at løbetiden er kortere, end du havde regnet med, eller det kan være, at du har overset nogle høje gebyrer.

Vil du finde frem til et ekspreslån, som ikke skaber problemer under tilbagebetalingen, bør du sammenligne flere forskellige lån. Dette kan du blandt andet gøre ved hjælp af låneberegnere eller ved at kigge på lånenes ÅOP. Hvis du sammenligner ved hjælp af ÅOP, er det vigtigt, at lånene har samme løbetid og lånebeløb.

Ekspreslån er en stor fristelse for mange. Pengene ryger nemlig så hurtigt ind på din konto, at du næsten ikke kan nå at tænke dig ordentligt om. Inden du optager et ekspreslån, bør du derfor være kritisk i forhold til, om du vil fortryde din beslutning om nogle uger.

Minilån

Som navnet antyder er minilånet et lille lån. Typisk vil lånebeløbet ligge et sted mellem 300 til 6000 kroner. Da minilånet er et lille lån, vil der også være en forholdsvis kort løbetid. Typisk vil løbetiden ligge et sted mellem 15 og 60 dage.

Det er næsten altid en mulighed for dig at justere på løbetiden. Således kan du rette løbetiden til i forhold til at gøre den længere eller kortere. Minilånet er altså et fleksibelt lån, som du kan tilpasse, så det passer til dine behov.

Når du ændrer på løbetiden, er der dog visse ting, som du bør være opmærksom på. Jo længere lånet løber, jo mindre bliver afdragene. Dog bliver renteudgifterne proportionelt højere. Derfor kan det bedre betale sig at have et lån med en kort løbetid.

Ligesom med de andre små, hurtige lån optager du naturligvis også et minilån online ved hjælp af dit NemID. Dette betyder, at du kan bruge al den tid, du vil, på at finde et lån. Vil du finde det bedste minilån på markedet, kan det godt betale sig at være tålmodig.

Mikrolån

Mikrolånet adskiller sig ikke meget fra de andre typer af små hurtige lån. Her er der tale om et lån, hvor et typisk lånebeløb ligger et sted mellem 5.000 og 10.000 kroner. Da lånebeløbene er forholdsvis lave vil løbetiden også være tilsvarende kort.

Med et mikrolån skal du hverken stille sikkerhed eller stå til ansvar for, hvad du bruger pengene på. Dette betyder, at du kan optage et mikrolån og bruge pengene på lige, hvad du har lyst til.

Hvis du skal optage et mikrolån, kan det være en god idé at kigge efter nogle af de nye lån. Der er nemlig skarp konkurrence på markedet, og dette betyder, at du sandsynligvis kan finde fordelagtige lånetilbud.

Mikrolån har ikke et specielt godt omdømme, når det gælder renter og gebyrer. Dette skyldes, at renter og gebyrer ved denne type lån ofte er høje i forhold til et traditionelt banklån. Inden du optager et mikrolån, er det derfor vigtigt, at du beregner, hvor høje omkostningerne i realiteten bliver.

Kviklån sammenfattende

Inden du optager et kviklån, er der naturligvis altid nogle overvejelser, som du bør gøre dig. Typisk kan du ikke undgå at skulle betale nogle omkostninger i forbindelse med et kviklån. Derfor kan det sommetider bedre betaler sig at bruge tid på at spare op fremfor at optage et lån.

I nogle tilfælde kan et kviklån dog være vejen frem. Hvis du er kommet frem til den konklusion, gælder det om at finde det bedste kviklån muligt. I mange tilfælde vil det bedste kviklån ligeledes være det billigste kviklån.

Et billigt kviklån finder du ved at indhente lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. Ansøgningsprocessen er kort og uforpligtende. Ved hjælp af de forskellige lånetilbud kan du se, hvor det bedst kan betale sig at optage et kviklån.

Når du ansøger online, vil der blive foretaget en meget hurtig kreditvurdering af dig. Har du i forvejen en god økonomi, kan du derfor forvente at modtage mere fordelagtige lånetilbud.

Låneprocessen er meget kort, når det angår kviklån. Det kræver nemlig blot, at du udfylder nogle personlige oplysninger og skriver under ved hjælp af dit NemID. Ofte kan du forvente svar for låneudbyderen inden for meget kort tid.

De fleste mennesker kan optage et kviklån, men der er dog visse krav til låntageren. Blandt andet skal du være fyldt 18 år, og du må ikke være registreret som dårlig betaler.

Hvis du leger med tanken om at optage et kviklån, kan det godt betale sig at læse op på emnet. Jo mere du ved om kviklån, jo lettere bliver det for dig at optage et lån, som du bliver glad for.