Sådan klarer du dig på SU

Når man er på SU, så er det ikke mange penge, som man har at gøre godt med om måneden. Budgettet er stramt, så man skal hele tiden tænke over, hvad man bruger sine penge på. Der er ikke plads til de store udskejelser eller uventede regninger. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvordan du vil administrere dine penge, men med lidt omtanke kan du klare dig længere på din SU. Mad er en stor del af ens budget, og her er det nemt at spare penge.

For det er dyrt at bestille take away, og kan vælte hele månedens beholdning, hvis du bare gør det to gange om ugen. Det er derfor meget bedre, at handle ind i en discount-kæde – Netto, Aldi, Fakta osv. Her kan du få SU´en til at række meget længere, og hvis du laver større portioner, så har du også til flere dage. Sådan klarer du dig på SU, fordi der er ikke meget tilovers, når de faste udgifter som husleje, varme og el er betalt. Det er også vigtigt, at du finder et sted at bo, som er til at betale. Du skal ikke sætte dig for dyrt, fordi hvis du pludselig står uden tag over hovedet, så kan det nemt komme til at gå udover studiet.

Du skal hele tiden have i baghovedet, at det kun er mens du studerer, at du skal klare dig på SU. Så du bliver nødt til at sætte nogle af frynsegoderne på stand by. Det kan godt være at du elsker at få avisen ind i din postkasse hver morgen, men det er dyrt at have et avis abonnement. Så må du hellere hente en gratisavis eller i en periode læse dine nyheder på nettet. Hvis du går i træningscenter, så kan du også spare penge ved at melde dig ud i nogle måneder.

Det betyder ikke at du skal undvære din træning, for det er en god måde at for renset tanker på indimellem studierne. I stedet for kan du bruge naturen eller byens mange måder til at selvtræne. Du kan løbe en lang tur udenfor og mærke vinden blæser i hovedet, og spare penge på et fitness- kontingent. Brug fantasien lidt og du vil opdage, at mange af de øvelser som du laver i fitnesscentret, dem kan du også udføre andre steder. Så kan du bruge de sparede penge på at købe relevante bøger eller bare lidt ekstra til køleskabet.

Brug hovedet

Du vil altid komme folk med forskellige idéer og fortælle, at sådan klarer du dig på SU. Men det gælder om selv at tage nogle overvejelser og se hvor det giver mest mening for dig. Det kan godt være du har lyst til at spise pasta med ketchup i en hel uge for at have lidt ekstra på lommen til den store gallafest om lørdagen, Du skal dog bare huske på, at det er vigtigt, at få noget varieret kost for du også er klar i hovedet til studierne. Der er bare nogle ting, som man må give afkald på, når man er på SU. Når man er færdiguddannet og har fået et job, så kan man vente tilbage til nogle af de gamle vaner, når man har lidt flere penge på kontoen.

Når der er igen er mere lidt i budgettet, så kan man igen noget ekstra for sig selv. Men først selv du igennem studierne, og så lige gennemtænke hvordan du klarer dig bedst på SU. Hvis du kan overskue det med læsning, pensum og eksaminer, så kunne det være en god idé at få et studiejob. Det giver både nogle kroner til budgettet, og det kan også give en masse brugbar erfaring. Hvis du finder et studie relevant job, så kan det desuden give point på dit CV.

Hvordan klarer dig bedst på SU er egentlig op til dig selv, fordi du skal prioritere din levemåde. Der er ikke råd til en stor bil eller lejlighed, men det kan være guleroden for enden af uddannelse. Det kan måske give dig noget optimistiske til at komme igennem uddannelsen på SU uden at tage store lån, så du bare sidder i en gæld, når du er færdig.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.