Gode råd til at spare mere op

Det er altid rart at have en personlig opsparing klar. Både til et eventuelt nødstilfælde hvor du har brug for penge nu og her, men også til andre situationer: For eksempel hvis du ønsker at rejse mere, eller planlægger en større investering senere. Her får du nogle gode og simple tips til at spare mere op.

Hvis du derimod ikke har tid til at spare op, men har brug for penge lige nu og her, så bør du besøge Santander Consumer Bank her.

Gem lidt af din almindelige indkomst

Hvis du får løn, pension, SU, lommepenge eller noget helt andet, så kan det klart anbefales, at du sætter lidt penge til side, hver gang du modtager et beløb. Det kunne for eksempel være mellem 5-10%. Det løber sig hurtigt op til en del, og det kan samlet set blive til meget i længden.

Alternativt kan du også bare sætte det resterende beløb til side, når du er færdig med alle dine forbrugsudgifter sidst i måneden.

Gem dine småpenge

Det lyder meget simpelt, men lidt mønter her og der kan også sagtens blive til en del. Godt nok betaler vi danskere ikke nær så meget med kontanter som tidligere, men du brænder alligevel ofte inde med småpenge. Hver gang du har 1, 2 eller 5-kroner, kan du lægge dem til side. Efter et år kan du gå i banken og få det hele sat ind på kontoen.

Invester din opsparing

Hvis du har indsigt i aktiemarkedet, i valutaer eller i et andet investeringsområde, så kan du også overveje at investere din opsparing. På den måde kan du ofte få et par procenter mere i afkast, men det afhænger også meget af, at du ved, hvad du laver.

Derfor bør dette punkt kun følges, hvis du kender dine risici og har en plan klar. I så fald er der dog mange fordele: Personer der investerer tjener som regel mere end personer, der ikke investerer. Såfremt du har en større opsparing, kan du som regel også få vejledning af din bank.

Fordele ved at have en opsparing

Lad os opsummere med et par generelle fordele ved at have en opsparing:

  • Ved at spare op har du altid penge klar til nødstilfælde
  • Du kan spare op til rejser, særlige køb, gaver, osv.
  • Du kan spare op og derefter investere: På den måde forstørre opsparingen i længden

Der er også et hav af andre fordele, som du hurtigt vil opdage, når du får bygget din opsparing op. Få mere hjælp til opsparing hos Santander her.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.