Billån

Drømmer du om at købe en ny bil, kan det være, at du er nødt til at tage et billån for at kunne betale for den. Det er de færreste mennesker, der har råd til at gå ud og købe en ny bil, uanset om den er brugt eller ej, kontant. Selvfølgelig kan du finde en brugt bil for 10.000 eller 20.000 kroner, men hvis der er tale om biler i et lidt andet luftlag på eksempelvis 50.000 kroner eller derover, kan det være nødvendigt at låne til det.

Er det tilfældet for dig, at du er nødt til at få din bil finansieret, er du i samme båd som mange andre danskere. Der er flere forskellige måder at låne penge til din kommende bil. Du kan eksempelivs vælge at købe den på afbetaling hos forhandleren. Stort set alle forhandlere har et samarbejde med en tredjepart, som gør det muligt for dig at finansiere bilen direkte igennem forhandleren. Både officielle forhandlere, der sælger nye biler, og brugtvognsforhandlere har gerne samarbejder med pengeinstituttter, som står for at finansiere selve aftalen.

Du kan også vælge at gå uden om forhandlerens egen finansieringsmulighed og tage et billån hos en ekstern låneudbyder. Der er mange låneudbydere, der tilbyder dig at tage et billån, og du kan i dette tilfælde være heldig at finde en aftale, der er bedre end den, du vil kunne få igennem bilforhandlerens finansielle samarbejdspartner. Derfor er det altid en god idé at sammenligne dine muligheder, så du er sikker på, at du vælger den løsning, der er billigst for dig på den lange bane. Når du skal betale en bil af over otte år, kan den mindste forskel på renterne betyde meget for din samlede tilbagebetaling.

Køb din bil på afbetaling fra forhandleren

En af de mest populære måder at tage et billån er at låne pengene direkte igennem den samarbejdspartner, som din bilforhandler arbejder med. Stort set alle bilforhandlere i Danmark, uanset om der er tale om forhandlere af nye eller brugte biler, arbejder sammen med en tredjepart i form af et pengeinstitut, der kan finansiere selve aftalen. Køber du eksempelvis en ny bil på afbetaling hos en Volkswagen forhandler, vil du ikke indgå låneaftalen med selve Volkswagen forhandleren men derimod med Nordania, der er ejet af Danske Bank, der står bag ved Volkswagens danske finansieringsaftaler.

Du er ikke tvunget til at skulle tage imod det tilbud, du får fra din forhandler, selvom langt de fleste danskere vælger at finansiere deres bil på den måde. Du er fri til at gå ud og finde et billån hos en anden part for så at komme tilbage med pengene kontant og betale bilen direkte på den måde. Så skylder du ikke pengene til forhandlerens samarbejdspartner men derimod til den låneudbyder, du selv har været ude at finde. Det kan være meget forskelligt, hvor du finder de bedste vilkår og betingelser for lånet.

Det kan dog virke klart nemmest at indgå en aftale direkte hos din forhandler, da du på den måde slipper for at skulle have fat i andre låneudbydere, som bare kommer til at forsinke processen yderligere. Så er der mange, der synes, at det bare er nemmere at underskrive en aftale direkte hos forhandleren, som ofte også kan give dig gode betingelser, selvom du på ingen måde er garanteret, at det er det billigste billån du kan finde. At få din bil finansieret igennem din forhandlers samarbejdspartner er ikke anderledes end at gå ud og tage et billån hos en ekstern låneudbyder.

Tag et billån med bedre betingelser

Men hvis du ikke bare vil have det så nemt som muligt, men rent faktisk gerne vil lægge lidt knofedt i at finde det billigste billån på markedet, kan det være en rigtig god idé at undersøge markedet for det billigste billån, inden du overhovedet vælger at besøge en forhandler. På den måde er du fuldstændig sikker på, hvor du skal låne pengene, når du har fundet frem til den bil, du gerne vil have. Så skal du ikke først i gang med den proces, når du har fundet din bil.

Ved at finde det perfekte lån først, kan du også slå til med det samme, når du ved, hvilken bil du vil købe. Skal du købe en brugt bil, er det farligt at gå ud og finde den, for så først bagefter at gå hjem og undersøge dine lånemuligheder, da du kan risikere, at bilen er blevet solgt i mellemtiden. Så er det bedre at have pengene på lommen og gå ud og købe lige netop den bil, du er blevet forelsket i. Du kan ikke på forhånd vide, hvor du får de bedste betingelser for et billån, så det er en rigtig god idé at bruge tid på dette område, hvis du vil slippe billigt på den lange bane.

Hvis du ikke undersøger dine muligheder, kan du nemt komme til at låne pengene et sted, hvor det koster mange tusinde kroner mere, end hvad du kunne have fået en aftale til et andet sted. De få timer eller måske dage, du vælger at bruge på at undersøge dine lånemuligheder, kan på den lange bane, og her snakker vi over de måske otte år, du vælger at finansiere aftalen over, spare dig for mange tusinde kroner. Så undersøg markedet først hvis du vil have et billån med bedre betingelser.

Tag et billån med bedre betingelser

Tag et billån med bedre betingelser

Sammenlign billån online

Vil du gerne gøre det så nemt for dig selv som muligt at finde frem til det billigste billån, kan det være en god idé at sammenligne de mange muligheder på nettet. Der er mange værktøjer og hjemmesider, som du kan gøre brug af, hvis du gerne vil finde frem til det bedste og ikke mindst billigste billån på en hurtig og enkel måde. Det tager ikke meget mere end et par sekunder at sammenligne de mange forskellige priser, og så har du ellers hurtigt adgang til de låneudbydere, der kan tilbyde dig den eller de mest favorable aftaler på hele markedet.

Det er naturligvis også altid en god idé at indhente priser fra de udbydere, der måske ikke er at finde på disse hjemmesider, men som stadig kan tilbyde dig at låne penge. Det kan eksempelvis være, at din personlige bank ikke er repræsenteret på disse hjemmesider, og det kan jo være, du er så heldig, at din bank kan tilbyde dig bedre vilkår for et billån, end det du ellers kan finde på markedet. Så er det jo klogt lige at smide en besked i deres retning for at høre, hvilken aftale du kan få med dem, inden du vælger at låne andetsteds.

Det tager naturligvis længere tid og gør hele processen mere tidskrævende, men igen, det er et godt sted at investere lidt tid, da du på den måde får afdækket alle dine muligheder og dermed ikke overlader noget til tilfældighederne. Et billån er som regel et lån på op til flere hundrede tusinde kroner, og derfor er det også vigtigt, at du gør dig umage, hvis du gerne vil have det billigste lån til din bil på hele markedet. De mange sammenligningshjemmesider kan få dig langt, men det kan være, du skal investere en lille smule tid og research selv.

Spar penge på din nye bil

Hvis du gerne vil have en ny bil til en lav pris, kan det være en god idé at overveje at købe din kommende bil brugt. En bil mister rigtig meget af sin værdi, fra det øjeblik den triller ud fra forhandleren. Dermed er det måske bedre at finde den samme model, bare med et par få år på bagen i stedet for at købe den fra ny, da det kan give dig stort set den samme bil for mange tusinde kroner mindre.

Sørger du bare for at finde en model, der ikke har kørt så mange kilometer, har du mulighed for at gøre en rigtig god handel ved at købe den brugt frem for at købe den fra ny. Du kan finde stort set alle bilmodeller brugt, og derfor er der også en rigtig god chance for at finde lige netop den model, du går og drømmer om, på det brugte marked. Du bestemmer selv, om du vil gå til en brugtvognsforhandler eller til en privat. Det kan som regel være dyrere at købe din brugte bil hos en forhandler i stedet for fra en privat person, men det også ofte være mere trygt at købe din bil hos en forhandler. Det er der i hvert fald mange, der vælger at gøre.

Heldigvis er det i løbet af de sidste mange år kun blevet nemmere og nemmere at søge efter og finde din bil på nettet. Der er mange portaler, hvor privat og forhandlere kan sætte biler til salg, så langt det meste af arbejdet kan du udføre hjemmefra. Når du så har fundet frem til et par modeller, du gerne vil kigge nærmere på, kan du så gå i gang med at tjekke dem ud, forhandle og prutte om priserne og så derefter finde det bedste sted at låne penge til din kommende bil.