Spar på vandregningen

Vandpriserne er i forvejen høje og der er stor chance for at priserne vil stige yderligere, hvis Folketingets vækstplan holder stik. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse hvert år for mange familier, da vi bruger vand til rigtig mange ting. Du bruger det til at lave mad, vaske hænder, ja selv dit toilet bruger hvert år mange liter vand.

Du bør derfor spare penge på din vandregning, der hvor du kan og har mulighed for det. Du vil kunne få nogle fif og gode råd i denne tekst. Find desuden yderligere råd i denne artikel om at spare på vandet.

Et af de steder som koster dig rigtig mange penge hvert år og som du kan spare rigtig mange penge på er alle dine hårde hvidevarer, der alle bruger vand. Skifter du til en ny energirigtig model, så er det sandsynligt at dit vandforbrug falder markant. Skift dit toilet ud til en nyere model, da de ældre toiletter bruger væsentligt mere vand end nyere toiletter. Skift dit brusehoved ud i badet til et mere vandbesparende brusehoved, så det ikke bruger mere vand end højest nødvendigt, når du er i bad.

En af de største syndere i alle danske hjem er toilettet. Et ældre toilet bruger omkring 9-12 liter vand pr. skyl. Ikke om dagen, men 9-12 liter vand pr. skyl. Du vil også ofte kun finde et skyl på et ældre toilet. Hvorimod et nyt to skyls toilet kun bruger hvad der svarer til 2-4 liter vand, afhængig af om du bruger det lille eller det store skyl. Det samme gælder for din opvaskemaskine, og vaskemaskine m.m. Er de over 10 år gamle betegnes de som en ældre model og så er det blot et spørgsmål om at få skiftet det hele ud, da det altså vil spare dig for en masse penge i det lange løb.

Flere undersøgelser fortaget i Danmark viser nemlig at for hver person i en husstand koster det 15 kroner om dagen for toiletskyl samt varme bade. Er man en større familie eller en almindelig familie med to voksne og to børn, kan denne vandregning hurtigt blive rigtig høj om året.

Derfor vil små justeringer som disse, kunne spare dig for flere tusinde kroner på din vandregning de kommende år.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.