Det er sikkert at låne penge online

Hvis du aldrig har prøvet at låne penge på nettet, kan det være, du er bekymret for, om det nu også er sikkert. Det har noget med din privatøkonomi og personfølsomme informationer at gøre. Men bare rolig – det er heldigvis helt sikkert at ansøge om et lån online.

Der er absolut intet farligt i at gøre det. Selvfølgelig er der nogle tommelfingerregler, du kan vælge at følge, så du kan øge din sikkerhed. Hvad du kan gøre for at øge din sikkerhed, hvis du er nervøs for den, når du skal ansøge om et lån online, har vi et par tips til herunder.

Brug altid en sikker forbindelse når du ansøger

Det er først og fremmest en rigtig god idé at gøre brug af en sikker forbindelse, når du ansøger om et lån på nettet. Lad være med at gøre det fra et åbent WiFi, som du eksempelvis finder på din skole, en café eller en restaurant. Gør det hjemme fra dit eget netværk eller fra et mobilnetværk.

Du ved ikke, hvem der også har fået tilgang til en restaurants åbne netværk, og du ved ikke, hvilke sikkerhedsforanstaltninger de har taget, hvis overhovedet nogen.

Lån kun fra danske udbydere

Dernæst er det naturligvis altid en god idé kun at ansøge om et lån fra en dansk udbyder. Du kan altid læse op på, hvem der ejer det selskab eller den hjemmeside, du er i gang med at ansøge på. Ofte er der en form for moderselskab bag, og det kan være en god ide at sikre dig, at de er danske.

Der kommer flere og flere udenlandske udbydere af lån på det danske marked, og dermed ikke sagt, at der er noget galt med at ansøge om et lån hos dem. De kan være fine nok. Men hvis du vil være sikker på, at du låner fra et dansk firma, kan det altså være en god ide at tjekke op på handelsbetingelserne, inden du ansøger.

Lån med dit NEMid

Dernæst skal du hos alle de reelle udbydere altid bruge dit NEMid for at ansøge om et lån online.

Er der dermed et sted, hvor du ikke skal bruge dit NEMid, bør du holde dig fra det. Dit NEMid er både din egen og udbyderens sikkerhed for, at der eventuelt ikke er tale om identitetstyveri, da det kun er dig selv, der har adgang til dit NEMid. Det bør det i hvert fald kun være.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.